Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα

Σημαντικοί διεθνείς Επενδυτικοί Οίκοι στο 1ο COBALT Market Update στη Θεσσαλονίκη

Δημοσιεύτηκε στις:

23 Νοεμβρίου, 2023

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1ο COBALT Market Update της Παγκρήτιας Τράπεζας στη Θεσσαλονίκη, μία εκδήλωση ειδικά σχεδιασμένη για τους πελάτες του COBALT Personal Banking, κατά την οποία στελέχη από τους οίκους Mazars, PIMCO, Allianz Global Investors και Triton Asset Management ανέλυσαν θέματα που αφορούν στις παγκόσμιες και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις με στόχο την άμεση, έγκαιρη και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των COBALT πελατών της Παγκρήτιας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να υλοποιούμε το 1ο COBALT Market Update στη Θεσσαλονίκη. Έπειτα από τη διεύρυνση της παρουσίας μας στην Αττική, με την απορρόφηση της HSBC Ελλάδος, επόμενο στρατηγικό μας στόχο αποτελεί η ισχυροποίηση του αποτυπώματός μας και στη δυναμική αγορά της Μακεδονίας, με εφαλτήριο το δίκτυό μας στη Θεσσαλονίκη το οποίο σύντομα θα εμπλουτιστεί με τα καταστήματα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας. Φιλοδοξούμε να εξυπηρετήσουμε σε έκταση και βάθος τις ανάγκες των πελατών μας στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας και να γίνουμε σημείο αναφοράς στον χώρο των επενδυτικών υπηρεσιών, έναν χώρο από τον οποίο θεωρούμε ότι θα προέλθει η ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.»

Ο Chief Economist της MAZARS, κ. Γεώργιος Λαγαρίας σημείωσε, μεταξύ άλλων, τη δυναμική αλλαγή της οικονομίας, των επιτοκίων και του τομέα των επενδύσεων, τονίζοντας ότι η διασπορά χαρτοφυλακίου καθίσταται αναγκαία σε έναν κόσμο «γεωοικονομικής διάσπασης»,  όπου η οικονομία, τα επιτόκια και οι επενδύσεις αλλάζουν πιο δυναμικά από ποτέ.

Από την πλευρά του ο Vice President της PIMCO, κ. Βασίλης Μηλιάς, τόνισε ότι μετά τον πρόσφατο κύκλο ανόδου των επιτοκίων, οι αποδόσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ η σημερινή αγορά ομολόγων μπορεί να προσφέρει τη δυνατότητα για αποδόσεις αντίστοιχες με αυτές των μετοχών αλλά με μικρότερο κίνδυνο, ενώ σημείωσε ότι περιουσιακά στοιχεία υψηλότερης ποιότητας μπορούν να προφέρουν σημαντικές αποδόσεις και βελτιωμένη ρευστότητα.

Ο Senior Investment Strategist της Allianz Global Investors, Dr. HansJorg Naumer, αφού τόνισε ότι η μετάβαση σε μια οικονομία με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα φαντάζει αδύνατη χωρίς την Τεχνητή Νοημοσύνη, τη χαρακτήρισε ευκαιρία για τους επενδυτές και μία από τις μεγάλες δυνάμεις της «δημιουργικής ανατροπής».

Τέλος, ο Γενικός ΔιευθυντήςΔιευθυντής Επενδύσεων της Triton Asset Management, κ. Αλέξανδρoς Μαγκλάρας, επεσήμανε τις ευκαιρίες που δημιουργούνται σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας όπως στις τράπεζες, τα ακίνητα και τον τουρισμό.

Το COBALT Personal Banking αποτελεί μία εξατομικευμένη τραπεζική εμπειρία μέσω της οποίας οι πελάτες απολαμβάνουν προνόμια και έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες επενδυτικές υπηρεσίες, επιλέγοντας μέσα από 9 διεθνείς επενδυτικούς οίκους και περισσότερα από 200 προϊόντα. Μέσω του COBALT Personal Banking οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τεχνογνωσία των Εξειδικευμένων Συμβούλων Διαχείρισης Περιουσίας απολαμβάνοντας υπηρεσίες προσαρμοσμένες στις μοναδικές ανάγκες και στόχους τους σε επιλεγμένα καταστήματα του Δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας, σε διακριτούς χώρους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στην ιστοσελίδα της Παγκρήτιας Τράπεζας www.pancretabank.gr/cobalt-personal-banking/ .