Οι προσωπικές μου ανάγκες
Οι ανάγκες της επιχείρησής μου
Η Τράπεζα

Σημαντική ενημέρωση καταθετών σχετικά με την επικείμενη συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. και της Attica Bank Α.Ε.

Δημοσιεύτηκε στις:

12 Αυγούστου, 2024

Στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης   συγχώνευσης  με την απορρόφηση της Παγκρήτιας Τράπεζας από την ATTICA BANK AΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, η οποία τελεί υπό την αίρεση των εγκρίσεων των αρμοδίων εποπτικών αρχών, θα  θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, που αναμένεται  εντός του Σεπτεμβρίου 2024, η Attica Bank θα υπεισέλθει στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Παγκρήτιας Τράπεζας και κατά συνέπεια θα καταστείτε καταθέτης της ΑΤΤΙCA BANK ΑΤΤΙCA BANK ANΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ( ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 3-5, Αθήνα, ΑΦΜ 094014170 , Δ.Ο.Υ. ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΡ.ΓΕΜΗ: 255501000).

Η ATTICA BANK AΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συμμετέχει στο Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ). Οι καταθέσεις που τηρούνται στην Τράπεζα, ανεξαρτήτως νομίσματος, καλύπτονται από το Σκέλος Κάλυψης Καταθέσεων (ΣΚΚ) του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), σύμφωνα με τα ειδικώς οριζόμενα στον Ν. 4370/2016 όπως αυτός εκάστοτε ισχύει.  Για τα σχετικά με τη λειτουργία του ΤΕΚΕ και την εγγύηση των καταθέσεων καθώς και τις εξαιρέσεις ορισμένων κατηγοριών καταθέσεων μπορείτε να ενημερωθείτε από το δικτυακό τόπο του ΤΕΚΕ (www.teke.gr) και  από τον διαδικτυακό τόπο της ΑΤΤΙCA BANK (www.atticabank.gr) στην ενότητα  «Βασικές πληροφορίες σχετικά με την προστασία των καταθέσεων.

Σύμφωνα με την παρ. 7 του αρ. 42 του  Ν. 4370/2016, σας παρέχεται τρίμηνη προθεσμία, μετά την γνωστοποίηση της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, προκειμένου εφόσον το επιθυμείτε να αποσύρετε ή να μεταφέρετε σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα, χωρίς επιβάρυνση με οποιαδήποτε χρέωση ή ποινή, τις επιλέξιμες καταθέσεις σας, συμπεριλαμβανομένων όλων των δεδουλευμένων τόκων και των οφελών,  στον βαθμό που αυτές υπερβαίνουν το όριο κάλυψης της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ως άνω νόμου κατά το χρόνο της συγχώνευσης.

Mετά την ολοκλήρωση  της ως άνω συγχώνευσης τα προσωπικά σας δεδομένα (αφορά φυσικά πρόσωπα) θα διαβιβαστούν στην Attica Bank, η οποία θα τα επεξεργάζεται  στο εξής ως Υπεύθυνη Επεξεργασίας, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έντυπο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑTTICA ΒANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/679 ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ» που βρίσκεται διαρκώς αναρτημένο και επικαιροποιημένο, όπως εκάστοτε ισχύει στον διαδικτυακό της τόπο www.atticabank.gr  και διατίθενται από τα Καταστήματα του Δικτύου της.